Driemaal onderwerp geloot bij Brabantsedag

24 dec 2014 /

Afgelopen zondag was de eerste inleverdatum voor de onderwerpen voor de 58e Brabantsedag in Heeze. Tot deze datum konden onderwerpen ingeleverd worden waar gekeken werd of er dubbele onderwerpen waren.

Na deze datum kunnen onderwerpen nog steeds ingeleverd worden, maar geldt het recht wie het eerst kiest, wie het eerst het onderwerp mag hebben.

Binnen het algemene thema van ‘Bekend, Beroemd, Bemind…’ kon gekozen worden uit bijna 150 personen die iets voor de Brabantse geschiedenis hebben betekend. Bij de eerste indienmogelijkheid hebben 15 van de 17 groepen een onderwerp ingediend waarbij drie maal twee groepen hetzelfde onderwerp hadden gekozen.

De winnaar van 2014 vriendenkring van Gaal had evenals De Oude Ambachten gekozen voor dezelfde persoon. Loting heeft bepaald dat de groep De Oude Ambachten het onderwerp mag uitvoeren waardoor Van Gaal naar een ander onderwerp op zoek moet gaan. Andere groepen die ook de loting hebben verloren en daarmee op zoek moeten naar een nieuw onderwerp zijn vriendenkring Haisjô en vriendenkring Snoeyen.

Hieronder een lijst met de tot nu toe gekozen onderwerpen/personen:

– Hub van Doorne
– Teunis Jacob Overwater
– Vincent van Gogh, vriendenkring Ge Wit ’t Oit Noit Nie
– Ferdinand Peeters
– Koning Albert I van België
– Jaques Brel, vriendenkring Kapelstraat
– Henri van Abbe
– Sjef van Dongen
– Jan Fentener van Vlissingen
– Ferdinand Verbiest, vriendenkring De Rooie Hoek
– Peter Reijnders
– Ambiorix (met kanttekening van de Stichting)
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]