Veiligheidscommissie Corso Zundert weer op volle sterkte

31 jan 2017 /

Na het opstappen van de vorige commissie twee maanden geleden is de veiligheids commissie van Corso Zundert weer op volle sterkte. Uiteindelijk hebben 4 van de 10 leden de beslissing om op te stappen teruggedraaid.

De commissie is aangevuld met vijf nieuwe leden, zowel bekenden als onbekenden uit de Zundertse corsowereld. ‘Het is goed om onafhankelijke leden te hebben die niet verbonden zijn aan een buurtschap.’ aldus Lars Verpalen namens de Raad van Buurtschappen.

De leden van de vorige commissie stapten twee maanden geleden op. Ze voelden geen vertrouwen meer, nadat hen werd verweten dat de wagen van buurtschap Veldstraat niet mee mocht rijden tijdens het afgelopen corso. Een beslissing die, achteraf bezien, onterecht zou zijn. Het was de druppel, na meerdere aanvaringen met onder meer corsobouwers.

Er is door de Raad van Buurtschappen en Stichting Bloemencorso Zundert samen met de nieuwe leden van de Veiligheidscommissie een nieuwe structuur opgezet, waarin eerder de kennis van een derde partij ingeschakeld kan worden. ‘Bijvoorbeeld om te adviseren of een wagen mee kan doen aan het corso of niet.’


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]