Voltallige Commissie Veiligheid Corso Zundert stapt op

Foto: Facebook Buurtschap Veldstraat
30 nov 2016 /

Vandaag werd in de krant BN DeSTem gemeld dat de voltallige commissie Veiligheid van het Bloemencorso in Zundert is opgestapt.

Het wordt de voorzitter en leden van de commissie verweten dat de wagen van Buurtschap Veldstraat en niet mee mocht rijden tijdens het bloemencorso. Deze beslissing was achteraf gezien onterecht.

Voorzitter van het Bloemencorso, René Renne geeft aan dat er in de loop der jaren wel meer incidenten en botsingen geweest zijn tussen de corsobouwers en de veiligheidscommissie. En dat de eindverantwoordelijkheid ligt bij het hoofdbestuur en niet bij de veiligheidscommissie.

Uit BN De Stem:

,,De commissie doet heel belangrijk werk,” spreekt Lars Verpalen namens de Raad van Buurtschappen, ,,maar komt voor het gevoel van de corsobouwers altijd een vervelende boodschap brengen. Het moet altijd veiliger. Niet iedereen weer daar een goede reactie op te geven. Natuurlijk is niet altijd alles vlekkeloos verlopen, maar we hebben nooit getwijfeld aan de deskundigheid van de commissieleden. We hebben daarom gezegd: wij staan kaarsrecht achter jullie.”

Solidair
De commissie bestond uit tien man. ,,Toen de voorzitter de beslissing nam op te stappen, waren in eerste instantie alle leden solidair”, zegt René Renne. ,,Maar we hopen dat een aantal alsnog genoeg reden zien om door te gaan.” Verpalen hoopt ook dat de leden de draad weer willen oppakken. ,,De deur is nog niet dicht.”

Het bestuur gaat binnenkort in gesprek met de raad van buurtschappen en de commissie. In januari moet er weer een volledige veiligheidscommissie zijn. De veiligheid moet gewaarborgd zijn anders kan ook het hoofdbestuur niet de verantwoordelijkheid hiervoor dragen.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]