Special: 1 Jaar CorsoNetwerk: Een overzicht

09 dec 2013 /

"Top 10 Artikelen, bezoekers en veel meer statistieken"

Precies een jaar geleden ging deze website voor het grote publiek online. Ondertussen een jaar verder kunnen we wel stellen dat het eerste jaar al onze verwachtingen overtrof. Meer bezoekers dan ooit verwacht, veel leuke reacties en vooral veel samenwerking binnen de corsogemeenschap. Hier een compleet overzicht in statistieken van afgelopen jaar.

Top 10 Artikelen/Items

Wat waren nu de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar? Behalve heel veel nieuws brengt CorsoNetwerk ook regelmatig columns, specials en in het begin een paar interviews. En dit blijken van alle items toch de meest gelezen onderdelen, er staan maar 2 nieuwsartikelen in de top 10. Hieronder de top 10 met de links naar de artikelen, mocht je deze nog niet gelezen hebben.

Aantal X Gelezen Artikel
1 1543 Column: De grabbelton die uitslag 2013 heet
2 1120 Interview: Simon Adriaensen, specialist beweging Laer-Akkermolen
3 1045 Nieuws: 6Kamp bouwt een milieuramp met ‘Het Zwarte Goud’
4 941 Interview: Robert Rook, ontwerper Fun Fun
5 924 Column: De ontwerper die langzaam een gezicht kreeg
6 888 Special: Techniek 2013 Uitgelicht
7 839 Nieuws: Juryrapport 2013 Zundert
8 826 Column: Verbazing over de ‘Bloemstukken-corso’s’
9 725 Nieuws: Ontwerp Fatal Attraction ‘In Versnelling’ uitgelicht
10 653 Column: Mijn Tip: maak meer gezichten

Bezoekers

Dankzij Google Analytics, een zeer uitgebreide statistieken tool, worden de bezoekersaantallen goed in de gaten gehouden en daarnaast welke pagina’s en artikelen het best scoren. Daaruit blijkt dat we meer dan 24.000 unieke bezoekers op de website hebben mogen verwelkomen in dit eerste jaar. Welke vervolgens bijna 150.000 artikelen, items en pagina’s bezochten. Hieronder een overzicht van het totalen bezoekers en pageviews.
stats1_bezoekers

Top 10 Bezoekersdagen

Welke dagen werd de website nu het meest bezocht, en wat was daar de reden voor? Absolute topdag qua bezoekers was 8 September, de corsozondag van Lichtenvoorde en Valkenwaard. Die dag was de livestream van beide corso’s op de website te vinden en kwamen de bezoekers voor de uitslagen. Hieronder de top 10 bezoekersdagen met bijbehorende reden.

Aantal Bezoekers Datum
1 1167 8 Sep Corso Lichtenvoorde, Valkenswaard
2 816 6 Sep Column Grabbelton & Corsoweekend
3 741 25 Aug Corso Vollenhove
4 696 1 Sep Corso Zundert
5 514 18 Sep Corso St. Jansklooster
6 507 7 Mrt Ontwerp Twee Nijenhuizen, aankondiging Vangrail
7 505 6 Feb Interview Simon Adriaensen
8 498 6 Okt Special Techniek Uitgelicht
9 483 7 Sep Column Grabbelton & Corsoweekend
10 468 26 Aug Corso Vollenhove

Geografisch

Waar kwamen deze bezoekers allemaal vandaan? Vanuit zowel Noord-Groningen tot Zeeland konden we bezoekers verwelkomen maar de concentraties liggen toch vooral rond de grote corsoplaats in Brabant, Overijssel en Gelderland. Hieronder de top 5 provincies en de kaart van Nederland met de geografische spreiding van de bezoekers.
stats2c_geo

Virtueel

Social media kanalen als Facebook en Twitter zijn tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met het aantrekken van bezoekers. Meer dan de helft van de bezoekers komt dan ook via deze kanalen en toch is het opvallend om te zien dat veel mensen toch gewoon via onze partner CorsoForum komen. Het verschil tussen Facebook en Twitter is te verklaren door het aantal likes/volgers op Facebook (299) en Twitter (986).
stats4_referrals

Computers, Tablets & Smartphones

Het internet is allang niet meer alleen toegankelijk via de computers thuis. De laatste jaren hebben smartphones en tablets een belangrijke plek ingenomen zoals ook duidelijk te zien is in de onderstaande statistieken. Daarom is CorsoNetwerk responsive ontwikkeld zodat de website op alle apparaten goed te bekijken is. De Apple producten scoren het hoogst onder de mobiele apparaten echter is plaats 3 t/m 10 voor Samsung smartphones & Tablets.
stats3_devices

Zo met dit overzicht erbij kan er wel gesteld worden dat het eerste jaar bijzonder succesvol was voor CorsoNetwerk. En met de aangekondigde partnerships van afgelopen week met Corsief en OnsBrabant en de toevoeging van het archief hopen we klaar te zijn voor het komende corsoseizoen dat op spring staat om los te gaan barsten. En we hopen dat we ook u als bezoeker weer veelvuldig mogen verwelkomen op de website voor al het laatste nieuws en achtergrond items.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]