Corona (COVID-19) updates II

02 apr 2020 /

Veel slechte berichten afgelopen week. Na het lichtelijk positieve bericht van de Corsokoepel bleken er uiteindelijk voor veel organisaties toch teveel onzekerheden te zijn om de optochten door te laten gaan straks in Augustus en September. Hieronder nog wat andere korte updates.

Bloemencorso St. Jansklooster stelt beslissing nog uit

Na de afgelastingen van Zundert, Lichtenvoorde, Vollenhove en Valkenswaard heeft de organisatie van bloemencorso St. Jansklooster laten weten nog wat bedenktijd te nemen en pas volgende week met een besluit te komen. Meer info »

Festunique Beltrum

Ook vanuit Beltrum nog geen geluiden voor afgelasting van de kermis en het corso. ‘Alle wagenbouwgroepen staan er daarnaast (unaniem) voor open om het bloemencorso eenmalig anders vorm te geven. Hier kan worden gedacht aan het kleiner bouwen, bouwen in een thema of overige creatieve ideeën die op dit moment worden uitgewerkt, waardoor in ieder geval de voorbereidingstijd zal worden verkleind.Meer info »

Bloemencorso’s Loenhout en Blankenberge (België)

De bloemencorso’s bij onze zuiderburen hebben beide aangegeven dat ze nog niet aan afgelasting denken voor de edities van 2020.

Gondelvaarten Giethoorn & Belt-Schutsloot

De organisatie van Gondelvaart Giethoorn heeft aangegeven dat de editie van 2020 voor nu gewoon door gaat, de inschrijvingen zijn geopend. Buurdorp Belt-Schutsloot zal waarschijnlijk volgende week een definitief besluit nemen.

Column op BN de Stem

Columnist en corsoliefhebber uit Zundert Niels Herijgens verwoordde hoe hij omging met het nieuws dat corso Zundert niet doorging, herkenbaar voor velen: Lees column »

Positief berichtje: Losse Flodders taart

Een mooi gebaar van Wagenbouwgroep Losse Flodders uit Beltrum: zij stuurden plaatselijk zorgcentrum een mooie ‘Losse Flodders’ taart ter ondersteuning in deze tijden. Meer info »
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]